ODTÜ KPM

Tarihçe

Türkiye’deki ilk kariyer planlama çalışmaları 1999 yılında “Mezunlara İş Bulma Bürosu” adı altında ODTÜ Rektörlüğü bünyesinde başlamış olup bu bağlamda Kariyer Fuarları Ankara genelinde yapılmaya başlanmıştır. Çalışmaların başladığı ilk günden bu yana üniversite-sanayi işbirliği için önemli bir köprü görevi üstlenmiş olmanın bilinci ile çalışmalarını akademik anlamda da yürütmeyi hedefleyerek 23 Mart 2017 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan yönetmeliği ile ODTÜ Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi kapsamında YÖK nezdinde bir Uygulama ve Araştırma Merkezi olmuştur.

Misyonumuz

Bütün ODTÜ’lülere; profesyonel hayat ile ilgili destek vererek tercih edilirliklerini artırmak, doğru ve kolay kariyer seçimi yapmalarını sağlayacak desteği vermek, mezun olduktan sonra da ODTÜ ailesi içerisinde hem “destek veren” hem de “destek alan” konumda bağları kuvvetlendirecek ortamlar oluşturmak.

Vizyonumuz

Misyonumuzu gerçekleştirebilmek için; öğrencilerimizin bilinçli kariyer seçimleri yapmalarını sağlamak, geniş mezun ağımızdan yararlanarak destek oluşturmak, öğrencilikten profesyonel hayata geçişte hazırlıklı olmalarını sağlamak ve yeni/eski mezun buluşmaları ile çözüm ortaklıkları oluşturmak.